maanantai 2. lokakuuta 2017

Hienoa olla viisikymppinen


Yli viisikymppisenä uskaltaa olla oma itsensä ja kaikkeen vouhotukseen ei tarvitse lähteä mukaan. Suhtautuminen asioihin on muuttunut rauhallisemmaksi. Itselläni toimii useimmiten ajatus, että asioilla on tapana järjestyä. Jos ei oikein tiedä, että miten tässä käy, niin lähtökohtaisesti kannattaa suhtautua positiivisesti. Edesmennyt Presidentti Mauno Koivisto sanoi, ”Yleensä elämässä on viisasta luottaa siihen, että kaikki menee hyvin. Yleensä se kannattaa siinäkin tapauksessa, ettei siihen edes uskoisi. Sillä usein on käynyt niin, että uhkakuvat alkavat toteutua juuri sen takia, että niihin varaudutaan.”

Tosin tämä työttömyys syö aina välillä uskoa asioiden järjestymisestä. Maan hallitus tekee ideologista työllisyyspolitiikkaa ja syyllistää ja kurmuuttaa työttömiä. Hallitus kutsuu tätä kannustamiseksi. Tuntuu, että tärkeämpää on siivota työttömyystilastoja kuin saada työttömät oikeisiin töihin, joista maksetaan palkkaa. Tempputyöllistyminen ja karenssit eivät paljon auta työtöntä.

Tämä Työikä-hanke on juuri oikeanlaista toimintaa. Työttömiä autetaan työnhaussa. Itselläni on selkeä tavoite työllistyä. Niinpä hankkeen ensimmäiset viikot ovatkin tuntuneet hiukan ajan haaskaamiselta. Tosin on mielenkiintoista saada tietoa omasta kunnostaan ja terveydentilastaan sekä  vireydestä. Aarrekartan tekeminen ei oikein uponnut kuten ei myöskään kuvilla rakennettu henkilökohtainen kehittymissuunnitelma tavoitteen asettelun pohjaksi.  Thomas-analyysin palautetta odotan innolla.  Thomas-analyysi on työskentelytyylin itsearviointimenetelmä. Tällaisiin analyyseihin ja arviointeihin pitää kuitenkin suhtautua pienellä varauksella. Ne ovat suuntaa-antavia.

Tänään aloitin painonhallintaryhmässä ja kävin hakemassa neljän kuukauden kuntosalikortin. Kuntosalilla käynti on tuttua puuhaa, tosin kesällä en käynyt salilla. Kävelytestin ja lihaskuntotestin tulokset olivat karua kerrottavaa, jotakin pitäisi tehdä. Painonhallintaryhmä (lue painon pudotus) sopii hyvin tähän kokonaisuuteen.

Työpaikka sekä kevyempi ja energisempi olotila on tämän syksyn tavoitteena. Nautitaan kaikki aurinkoisista ja kauniista syyspäivistä. Positiivisella mielellä eteenpäin!

1 kommentti:

  1. Hyvä Arto, hieno keskustelun avaus! Vaikka kaikki hankkeen toteutukseen liittyvät asiat eivät aina niin kolahtaisikaan, ne toivottavasti antavat ajatuksen siemeniä jatkoa ajatellen.

    Tsemppiä myös kunnonkohotukseen! :)

    hankevastaava Sini

    VastaaPoista