perjantai 3. maaliskuuta 2017

Alakierroksia ja yritysvierailuja

Viime viikolla kävimme tutustumassa ohjausalan artesaanien koulutukseen KSAO Aikuisopistolla ja pääsimme kokeilemaan itsekin muutamaa tekniikkaa. Opiskelijoilla tuntui olevan niin kivaa siellä, että mielellään olisi itsekin jäänyt sinne pidemmäksi aikaa. Joten kiitokset ryhmän vastuukouluttajalle Minna Manniselle ja koko ryhmälle!

Torstaina olikin sitten vuorossa yritysvierailuja. Aloitimme Kaslinkilta Korian puolella. Kaslink on nopeasti kasvanut ja yhä kasvava perheyritys, joka pakkaa elintarvikkeita, pääosin maitotaloustuotteita. Esittelyn aikana minulla heti alkoi raksuttaa, ketä ryhmästä voisi kannustaa hakemaan Kaslinkille - sinne haetaan avoimella hakemuksella yrityksen sivujen kautta. Kaslinkilta suuntasimme Kuusankoskelle Carean alaisuudessa toimivaan HelmiCafeeseen, jossa kehitysvammaiset pääsevät olemaan mukana työtoiminnassa. Hyvin viihtyisä ja mukava paikka, kannattaa käydä tutustumassa, jos et ole vielä käynyt! Lopuksi menimme vielä tutustumaan HelmiAutopesulaan Korjalaan. Nähtyämme sen laadun, mitä siellä palveluissa on, emme voineet muuta kuin ihastella - paikka sai varmasti monta uutta asiakasta jo pelkästään meidän ryhmästämme. Hinta-laatu -suhde on siellä enemmän kuin kohdallaan! Koska useampi hankeryhmästä on kiinnostunut vanhustyöstä, voi näistä vierailuista ammentaa ajatuksia ja ideoita siihen suuntaan viriketoiminnan muodossa.

Tällä viikolla hankeryhmän toiminta jäi pikavisittiin Ohjaamon Työnhaun SpeedDatelle. Tapahtuma on varsinaisesti tarkoitettu nuorille ja nuorille aikuisille, mutta kävimme kurkistamassa, olisiko siellä aikuisemmalle väelle mitään sopivaa tarjolla. Tällä kertaa ei oikein tärpännyt. Yksi ryhmästä oli niinkin aktiivinen, että kävi omaehtoisella yritysvierailulla - kymmenen pistettä ja papukaijamerkki siitä! :)

Tätä projektia pyörittävänä minulla on juuri nyt käsissäni melkoinen palapeli, kun jokaiselle osallistujalle yritetään räätälöidä hänen tarpeidensa mukaista sisältöä.

hankevastaava Sini Javanainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti